Благослов Патријараха

Његова Светост Патријарх Српски Господин Иринеј са СВИБОР-ом на прослави Богојављења

Блаженопочивши Патријарх Српски Господин Павле благословио је у прошлом веку изучавање и вежбање Српског Витешког Борења - СВИБОР

Претражи
Да ли сте упознати и да ли Вам се допадају активности СВИБОР-а?
 
Статистика
Број прегледаних чланака : 546413
Посетиоци
Тренутни број посетилаца на сајту: 1. 

ОСВЕШТАН РУСКО СРПСКИ ПРАВОСЛАВНИ КРСТ

 

СВИБОР је код пристана за руско српску лађу "Славјана" која је по благослову Његове Светости Патријарха Српског Г. Иринеја саграђена у Русији и допловила преко 7.000 км до Београда, на Новом Београду на Дунаву на Обали Краља Александра 1. Карађорћевића подигао Руско Српски Православни Крст.

Дана 26. априла 2018.г. с благословом Српске Православне Цркве, старешине храма Светог Симеона Мироточивог на Новом Београду, протојереја ставрофора о. Радича Радичевића и благословом духовника Свјатјејшег Патријарха Московског и све Русије Кирила, схиархимандрита Илије Ноздрина, старешина храма Светог Вазнесења Господњег о. Арсеније Арсенијевић и прота Невенко Сукур парох новобеоградски извршили су обред и чин освећења Крста.

Свечаност су својим присуством увеличали г. Алексеј Морозов аташе за културу Амбасаде Руске Федерације у Србији и г. Василиј Галактионов заменик директора Руског центра за науку и културу у Србији, Руског Дома. Крст је подигнут у склопу "Београдског витешког парка" који је недавно формиран у оквиру новоизграђеног парка на Ушћу а по договору Српских витезова, Руских богатира и уз сагласност градског урбанисте Београда г. Милутина Фолића и подршку Туристичке организације Београда ТОБ. По завршетку освећења Крста отворен је "Српско Руски витешки Центар" на сплаву-пристану за који је везана древнословенска лађа "Славјана" Руско Српски Крст и витешки Центар доказ су нераскидивих веза наших братских народа.

 
Још чланака...